Mama Cafe

Produktionen sker i liten skala där ambitionen att använda italienska traditionella smaker för deras kaffeblandningar alltid följer med bolaget. Rosteriet bearbetar kaffe, både malt och i hela bönor. Mama Caffe är specialiserade på mockakaffe som är det traditionella kaffet man brygger själv. Producenten är känd för dess mindre beska med en stark eftersmak tillsammans med en len smak, detta för att känna smaken av de olika tonerna i mixen.

Tillverkning

Bönorna rostas i en temperatur mellan 200-220 grader beroende på kaffesort och där den roterande “trummetoden” används. En metalltrumma utrustad med blad i som gör att bönorna kontinuerligt roterar, metalltrumman används för att rosta bönorna. I detta steget får alla bönor en och samma rostning.

Rostningen

För att kunna rosta bönorna i truman använder bolaget sig av en gasbrännare som transporterar varm luft vilket behövs i processen. Beroende på vilken rostning man vill uppnå på bönorna, är gasbrännaren igång olika länge. Om Mama Caffe ska göra mellanrostade bönor är gasbrännaren igång mellan 15-20 minuter.

Det sker förvandlingar hos bönan och dess smak under rostningsprocessen. Bönorna karamelliseras av sockerarter vilket ger bönan dess färg och skapar den karakteristiska aromen av den rostade kaffebönan.

När bönorna rostas, förstoras storleken med cirka 30%, samtidigt som vikten minskar efter att vattnet i bönan torkar. De traditionella metoderna och den hantverksmässiga produktionen i kafferosteriet, ligger till grund för Mama Caffes kaffeblandningar.

Bli återförsäljare

Kontakt

Se produkter från ”Mama Cafe” Nedan