Vi är stolta över att kunna få representera den italienska chokladproducenten Domori, här i Sverige. Domori har vunnit flera priser för sin choklad men framförallt deras kakaobönor som de använder i sin produktion.
Finaste kakaobönan
Domori var den första chokladproducenten som skapade en choklad av den sällsynta Criollobönan. Detta har Domori vunnit flera priser för och dom använder sig endast av de finaste kakaobönorna vid sin produktion. Criollo är en sort kakaoböna som är väldigt sällsynt och som endast utgör 0.01% av all odling av kakaobönor i världen.
Odlingen
Idag plockar Domori de flesta kakaobönorna från Venezuela där de har sina egna fält, men de har även andra odlingsområden runt om i Sydamerika. Kakaobönor växer väldigt bra i ett varmt klimat och brukar växa i länder nära ekvatorn.
Grundaren
Domori grundades av Gianluca Franzoni 1997 och han studerade på det gastronomiska universitet i Italien. Efter sina studier så reste han till Venezuela för att undersöka deras kakaobönor och hur odlingen gick till. Efter 3 år så lyckades han hitta den sällsynta Criollobönan som han tog med sig till Italien och skapade en av världens främsta chokladproducenter; Domori.